Praktisch

Het terrein van de vereniging ligt aan de Welschapsedijk 162 in Eindhoven in stadsdeel Strijp. Het ligt even voorbij de Beatrixhaven aan het Eindhovense kanaal. Vanaf de Noord-Brabantlaan neemt u de Welschapsedijk, u passeert het viaduct onder de N2/A2 en na tweehonderd meter neemt u de (doodlopende) zijstraat van de Welschapsedijk. Aan het einde ziet u links een poort die toegang verschaft tot het terrein van de vereniging. Op zaterdagen tussen 10 en 12 uur zijn bestuurders aanwezig en kunt u het complex bezoeken. Wil u buiten deze tijden op bezoek komen, dan graag eerst een afspraak te maken.

De vereniging beschikt over 180 tuinen van verschillende afmetingen. Neem contact met ons op over de beschikbaarheid van een tuin. Als er één of meer tuinen beschikbaar zijn, bepaalt de tuinbaas op basis van uw wensen omtrent grootte en ligging welke tuin voor u geschikt is.

De vereniging hanteert twee soorten lidmaatschappen. Gewone leden met een tuin op hun naam en leden zonder tuin die een relatie (partners, ouders of kinderen) met een huurder hebben. Leden zonder tuin betalen uitsluitend contributie voor het lidmaatschap. Ze mogen tuineren op de tuin van hun partner. Ze kunnen desgewenst ook een toegangssleutel krijgen tegen betaling van de sleutelborg.

Als u besluit een tuin te huren, maken we een huurcontract met daarin uw persoonlijke gegevens, het tuinnummer, de afmetingen van de tuin, de vaste kosten voor lidmaatschap (jaarlijks) en de kosten van tuinhuur. Een bestuurder en u als huurder ondertekenen het contract. Dit contract is jaarlijks opzegbaar door beide partijen. Het eerste jaar is altijd een proefjaar. Bij de contractondertekening ontvangt u een sleutel voor de toegangspoort.

De kosten van inschrijving zijn €15,--. De sleutelborg is €50,--. De sleutelborg ontvangt u weer terug bij het beëindigen van het lidmaatschap als u de sleutel weer inlevert. De kosten voor het huren en gebruiken van de tuin gelden jaarlijks vastgestelde tarieven. U betaalt contant bij de penningmeester in de caravan of u maakt het geld over op bankrekening NL35INGB0006735458 ten name van Volkstuinvereniging Welschap onder vermelding van uw tuinnummer.

Ook voor het huren van een tuin dient een tuinborg, €100,--, betaald te worden, die u bij vertrek weer terug ontvangt als u de tuin achterlaat zoals hij was bij het aangaan van het contract.

Op de zaterdagen van 10 tot 12 uur zijn alle leden welkom in de container voor de aanschaf van al uw biologische meststoffen, stokken, zaden en planten met een aantrekkelijke korting via de vereniging.

Op woensdagochtenden is de tuinploeg actief voor het onderhouden van de algemene delen van het complex: de paden, hekwerken, enz.

Honden worden toegelaten maar uitsluitend aangelijnd op uw eigen tuin.

U kunt meer details vinden in ons huishoudelijk reglement en ons reglement gegevensbescherming.