Tarieven vanaf 2024

Geplaatst op 24 november 2023 in blog • Geschreven door Het bestuur

LET OP: Dit artikel is verouderd. Zie hier voor een link naar de meest recente tarieven.

De vereniging hanteert twee soorten lidmaatschappen. Gewone leden met een tuin op hun naam en leden zonder tuin die een relatie (partners, ouders of kinderen) met een huurder hebben. Leden zonder tuin betalen uitsluitend contributie voor het lidmaatschap. Ze mogen tuineren op de tuin van hun partner. Ze kunnen desgewenst ook een toegangssleutel krijgen tegen betaling van de sleutelborg.

Als u besluit een tuin te huren, maken we een huurcontract met daarin uw persoonlijke gegevens, het tuinnummer, de afmetingen van de tuin, de vaste kosten voor lidmaatschap (jaarlijks) en de kosten van tuinhuur. Een bestuurder en u als huurder ondertekenen het contract. Dit contract is jaarlijks opzegbaar door beide partijen. Het eerste jaar is altijd een proefjaar. Bij de contractondertekening en na betaling van de sleutelborg ontvangt u een sleutel voor de kleine toegangspoorten en de toiletten.

De kosten van inschrijving zijn €15,--. De sleutelborg is €50,--. De sleutelborg ontvangt u weer terug bij het inleveren van de sleutel. De kosten voor het huren en gebruiken van de tuin gelden jaarlijks vastgestelde tarieven. U betaalt contant bij de penningmeester in de caravan of u maakt het geld over op bankrekening NL35INGB0006735458 ten name van Volkstuinvereniging Welschap onder vermelding van uw tuinnummer.

Ook voor het huren van een tuin dient een tuinborg, €100,--, betaald te worden, die u bij vertrek weer terug ontvangt als u de tuin achterlaat zoals hij was bij het aangaan van het contract.

Kosten voor leden met tuin

  • inschrijfgeld (eenmalig): 15€
  • borg (eenmalig, per tuin): 100€
  • lidmaatschap vereniging (jaarlijks): 30€
  • tuinhuur (jaarlijks): 0,73€ per m²

De betaalde tuinborg krijgt u terug bij het opleveren van de tuin naar de wensen van het bestuur.

Kosten voor leden zonder tuin

U schrijft zich in met een lid met tuin. U mag nu op deze tuin meetuinieren. U bent volwaardig lid en mag meestemmen op de ledenvergaderingen.

  • inschrijfgeld (eenmalig): 15€
  • lidmaatschap vereniging (jaarlijks): 20€

Kosten per sleutel

  • sleutelborg (eenmalig): 50€

De betaalde sleutelborg krijgt u terug bij het inleveren van de sleutel.