Jubileumweekeind de Omslag 17-19 mei 2019

Geplaatst op 13 mei 2019 in blog • Geschreven door Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling

Bericht van een aanverwante organisatie.

EINDHOVEN - In het weekend van 17 t/m 19 mei viert Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling zijn 25 jarige bestaan met een groots jubileumweekend. Welkom!

Het belooft een levendig gebeuren te worden. En hoe zou dat beter kunnen dan in de stijl waarin Omslag al die tijd al werkt: mensen bijeenbrengen, zodat uit de ontmoetingen nieuwe energie ontstaat om de wereld wat beter te maken.

Er zullen inhoudelijke workshops zijn rond de thema’s waaraan Omslag werkt. Muzikanten hebben zich gemeld, die bijdragen aan de sfeer en de inhoud van de dagen. De pizza-oven die vorig jaar in de tuin werd gebouwd zal worden gestookt. En ‘s avonds zal er een vuurtje branden, waaromheen gesprekken en muziek elkaar afwisselen.

Kijk hier voor het overzicht van activiteiten

Kijk hier voor een overzicht van de workshops.

Hieronder een greep uit de aangeboden workshops:

Workshop op vrijdag 17 mei 2019 16.00-17.00 uur

Niels Gorisse praat over Zelfvoorzienend Off-grid: „Kom naar deze workshop als je meer wil weten over zelfvoorzienendheid vanuit duurzaam oogpunt gezien. Vragen van de deelnemers bepalen wat er besproken wordt. Je bent welkom als je meer wilt weten over diverse mogelijkheden en onmogelijkheden qua warmte, water, energie en toilet.”

Workshop op zaterdag 18 mei 2019

Jeroen Geurts en Sonja Kawade praten over Emmaus - meer dan tweedehands alleen: „Veel mensen kennen Emmaus als kringloopwinkel, maar er valt veel meer te vertellen over deze internationale beweging die in de jaren vijftig ontstond in Parijs en zich heeft verspreid over vele landen in de wereld. Kom het horen van de mensen die sinds dit jaar de woon-werkgemeenschap van Emmaus Eindhoven runnen.”

Workshops zondag 19 mei 2019

Caroline Siepman praat over Samen werken aan samenwerken: „Een goede samenwerking geeft je vleugels, samen kun je veel bereiken. Maar aan samenwerken kleven ook nadelen. Hoe organiseer je de samenwerking zo dat deze ook echt vruchten afwerpt? In deze workshop passeren vertrouwen, communicatie en groepsdynamische processen de revue en ervaar je de kracht van zelforganisatie.”

Marc Siepman praat over Alle kleine beestjes helpen: In de bodem leven talloze organismen zoals bacteriën, schimmels, protozoa, nematoden, mijten, slakken en wormen. En allemaal in verbijsterende aantallen en een onvoorstelbare diversiteit. Een kwart van alle biodiversiteit leeft ondergronds en al die kleine beestjes helpen om problemen in de kiem te smoren en de planten veel gezonder te maken. Marc Siepman vertelt wat ze met elkaar te maken hebben en hoe je ze kunt verzorgen.

Benieuwd geworden? Voor het volledige programma kijk op de website van de Omslag.