Film: Onder het Maaiveld

Geplaatst op 12 juni 2023 in blog • Geschreven door Het bestuur

Bericht van een aanverwante organisatie.

Film Onder het Maaiveld, 14 september 20.00 uur in Pand P, Leenderweg 65

Speciale vertoning voor volks- en moestuinders en hobbyboeren

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien.

Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn.

De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groepje stedelingen die op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag gaan met het realiseren van een droom. Werkend in de tuin vangen ze slechts een glimp op van deze verborgen wereld. Het blijft lastig om er volledig in door te dringen. Terwijl je met je handen in de grond zit kom je tot nieuwe inzichten en met de geur van verse aarde in je neus begin je te beseffen dat er onder je voeten misschien nog wel meer tuin is dan daarboven. Sterker nog: zonder dat wemelende leven onder het maaiveld zou het bovengrondse leven helemaal niet bestaan.

Na afloop is er gelegenheid in het café om na te praten: wat betekent dit voor jouw tuin en hoe kun jij je bodem verbeteren en zorgen voor voldoende bodemleven.

Tickets à € 5,- te verkrijgen via https://eindhoven.op-shop.nl/11084/groen-cafe-film-onder-het-maaiveld/14-09-2023

Georganiseerd door Volkstuinvereniging Groen Gennep in samenwerking met Groencafe Eindhoven.

Onder het Maaiveld

Filmposter Onder het Maaiveld.